Voetbehandelingen:

copy-provoet-logo2.png

cropped-MG_1433-001.jpg _MG_1444-001

 

“Voeten zijn een kostbaar bezit, ze schenken ons bewegingsvrijheid”. Dat is mijn visie en van daaruit start ik mijn werk als pedicure.

 

Ik vertel u in kort bestek en in willekeurige volgorde iets meer over de voetbehandelingen, waarin ik me heb gespecialiseerd en waarvoor u bij mij terecht kunt.

Drukpijn ontlasten

Wie drukpijn ervaart, die vooral voorkomt tussen de tenen, heeft behoefte aan het (helpen) reguleren van de teenstand. Ik heb mij gespecialiseerd in orthesiologie, een specialisatie die er op gericht is om de drukpijnen te ontlasten. Ook door middel van vilttechniek, die ik toe pas kunnen drukpijnen verlicht worden. ( niet van toepassing bij de introductie basis behandeling)

Voetschimmelbehandeling

Een van de meest voorkomende klachten betreft de voetschimmel. Wie kampt met schimmelnagel(s) moet zich realiseren, dat die nooit vanzelf geneest. Bovendien bestaat het risico dat een een schimmelinfectie zich uitbreidt. Omdat ik in het bezit ben van het certificaat Schimmelnageldiagnostiek, kan ik een monster nemen van de geïnfecteerde nagel en dit opsturen naar het laboratorium. Als de patholoog de aard van de schimmel heeft vastgesteld en de uitslag bij mij binnen is, stel ik naar aanleiding van de uitslag een behandelplan op. Deze vorm van onderzoeken worden vrijwel altijd vergoed door de zorgverzekeraars.

Gellak nagellak

Ook voor uw teennagels is Gellak een mooie en duurzame oplossing. De Gellak is zeer krasvast en omdat teennagels langzamer groeien is een nabehandeling pas na 3 a 5 weken nodig (afhankelijk van uw nagelgroei.)  Afbladderende nagellak is verleden tijd, u houdt wekenlang prachtig gelakte nagels! Na voorbehandeling van de nagel wordt er eerst een basislaag opgebracht. Daarna volgen 2 lagen in de gewenste kleur. En vervolgens wordt de laag afgewerkt met een toplaag. Na het aanbrengen van elke laag wordt deze uitgehard met een UV-lamp. Verwijderen van gellak gebeurt eenvoudigweg door de nagels 10 minuten in remover wraps te wikkelen, waarna de lakrestanten eenvoudig te verwijderen zijn.

Schoenadvies essentieel

Heel veel voetklachten komen direct voort uit het verkeerde schoeisel waar mensen in plegen te lopen. Gecertificeerde pedicures kunnen u desgewenst bedienen van een (letterlijk en figuurlijk) gefundeerd schoenadvies. Ook kunt u bij mij terecht voor het maken van een blauwdruk van uw voeten. Aan een blauwdruk kan worden afgeleid waar de ‘risicopunten’ van uw voeten zich bevinden, hetgeen ook van invloed kan zijn op het af te geven schoenadvies.

Winkel

Het is meestal een ondergewaardeerd onderdeel van een pedicurepraktijk, maar u kunt bij mij ook terecht voor de aanschaf van de voor u meest geschikte voetverzorgingsmiddelen. Als pedicure i.o. ben ik goed op de hoogte van de meest geschikte onderhouds- en behandelingsartikelen voor uw voeten. Indien u er de voorkeur aangeeft om uw middelen elders te kopen, bent u daar natuurlijk vrij in.

Ook een diploma heeft ‘onderhoud’ nodig

Ik schreef het elders op deze pagina al, maar ik wil het u toch nog even onder uw aandacht brengen: een professioneel pedicure met aantekeningen voor bepaalde specialisaties, moet zijn diploma’s goed onderhouden. Omdat de ontwikkelingen in de (medische) voetverzorging altijd gaande blijven, volg ik regelmatig seminars, lezingen, workshops en congressen, waar de nieuwste ontwikkelingen worden onderricht en bijgebracht. Omdat ik erg betrokken ben bij mijn vak, zou ik die bijeenkomsten ook vrijwillig volgen, maar het wordt ook als eis gesteld door de branchevereniging en de zorgverzekeraars, omdat daarmee de registratie van je specialisaties gewaarborgd blijft. We moeten jaarlijks onze punten verdienen en dat doen we met groot genoegen. Ik in ieder geval!