Pedicure behandeling aftrekbaar via de belastingaangifte?

Posted on Updated on

Pedicure behandeling aftrekbaar via de belastingaangifte?

 

De kosten voor uw pedicurebehandeling komen alleen in aanmerking voor belastingaftrek als uw voeten afwijkingen vertonen zoals schimmel- of kalknagels, ingroeiende nagels, of als uw alleen met pijn kunt lopen ivm likdoorns, overmatige eelt groei of als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet in staart bent om deze zelf te verzorgen.

Uw pedicure behandeling kunt u opvoeren bij de belasting aangifte mits deze niet vergoed wordt via uw ziektekostenverzekering en de behandeling medisch nodig is. (zie hiervoor de boven vermelde criteria)

Deze zijn dan op te voeren als overige aftrekbare ziektekosten en buitengewone uitgaven. Informeer bij uw belasting adviseur of accountant.

Om daadwerkelijk vergoeding te ontvangen moet het totaal van uw aftrekbare zorgkosten boven de drempel uitkomen. Deze drempel is inkomens afhankelijk.

bron 1: http://www.belastingtips.nl/prive/aftrekbare_kosten/aftrekbare_ziektekosten_in_2013/

bron 2: http://www.ncfs.nl/documents/upload/CF_en_Belastingaftrek_2013.pdf

 

Mocht de belastingdienst uw aftrek niet accepteren hoor ik dat graag van uw en zal ik in overleg gaan met uw belasting adviseur of accountant, om te  kijken wat de mogelijkheden nog zijn.

Ik ben niet verantwoordelijk voor een afkeur van de pedicure kosten door de belastingdienst  en zal geen kosten vergoeden die gepaard gaan met die afkeur. De informatie op deze site is ter advies en heeft geen juridische waarden. Mijn bronnen zijn zorgvuldig geselecteerd maar kunnen omwaarheden bevatten.